Disse muffinsene er egentlig litt for helsevennlige til å kunne nytes i helgene. Sunne fettsyrer, A-vitaminer, antioksidanter og altfor lite hvitt mel er noen av tingene som gjør at disse herlighetene egner seg best til hverdags.
Gulrotmuffins:
(På grunn av cups til liter-konvertering er enkelte av mengdene smådiffuse.)
2 drøye dl sukker
1 knapp dl olje med nøytral smak (solsikkeolje, maisolje etc.)
2 ss appelsinjuice
2 store egg
1 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
3 ts kanel
1/2 ts salt
2 knappe dl mel
4 dl grovt raspede gulrøtter
2 dl hakkede valnøtter
1 dl kokosmasse
Bland alt i en bolle. Hell røra i store muffinsformer (3/4 fulle). Stek dem midt i ovnen på 175 grader til de er gylne og til røra ikke fester seg til gaffelen (ca 30 minutter).
Glasur:
1 pakke snøfrisk kremost
Melis
1 ss vaniljesukker
Noen dråper sitron
Bland alt i en bolle til du har en passe tykk og smakfull glasur. La hver muffins få en generøs mengde av glasuren. Strø over kokosmasse til pynt.
Bilde kommer.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Må bare si takk for tipset!
SvarSlettSyyykt digge. Leste om det på fredag, og har allerede bakt de to ganger;)
Noe erfaring fra å fryse de eller? Tror vel det går greit, men har aldri blitt nok igjen til at jeg har fått prøvd... Dobbel dose var ikke nok!
-Tonje
Hyggelig å høre at muffinsene har nådd ut til folket! Jeg har heller aldri hatt det store langtidslagringsbehovet, men de smaker i hvert fall fantastisk etter en natt i kjøleskapet. Om du fryser dem tar jeg gjerne imot en rapport.
SvarSlett